Nyttig info og gode råd

Appen som kobler deg med hyggelige naboer

Skanska heime consulens1

Flytter du inn på Consulens Brygge i Stavanger og oppdager at du trenger å låne en drill eller en hammer, har vi gjort det enkelt for deg. Appen Heime er skreddersydd for å la naboer dele praktisk hjelp eller sosiale opplevelser.

Det er forskjell på det å virkelig leve, og det å bare bo, pleier vi i Skanska å si. Derfor har vi gått sammen med gründerne bak trivselskonseptet Heime, som gjør det enkelt å skape fellesskap mellom naboer.

Det er Consulens Brygge i Stavanger som er vårt første prosjekt med denne tjenesten: Der kan beboerne bruke Heime-appen til å dele verktøy, sportsutstyr eller bil, de kan enkelt finne noen som vil se fotball på tv sammen, eller for eksempel samle noen turglade til felles søndagstur langs sjøen. Kanskje du vil sjekke om det finnes noen andre sjakk-entusiaster i nabolaget, som kan tenke seg å spille et parti nå og da?

– I Skanska strekker vi oss ekstra langt for å skape en god hverdag for kundene våre, og der passer Heime-løsningen perfekt inn, forteller markedsdirektør Daniel Bjørn i Skanska Eiendom.

– Flere av våre boligprosjekter har fellesarealer som beboerne kan bruke etter behov, samt egne plasser for delebiler. Dette har vi også på Consulens Brygge. Med Heime-appen blir det mye enklere for deg å få glede av dette.

Heime mockups bredde
Heime-appen gir deg enkel oversikt over alle fellestilbud i sameiet og lar deg booke tid, i tillegg til at du selv kan opprette en aktivitet som andre kan bli med på.

Enkel booking rett i appen

Heime-appen kan organisere felles biler og sykler, deling av verktøy og utstyr, gjesteleiligheter og fellesrom, eller tur og trening som er morsommere sammen, for å nevne noen få eksempler. Beboerne kan avtale og reservere alt gjennom appens skreddersydde bookingsystem.

Vi i Skanska har også en egen husvert som gjennom Heime inviterer de nye naboene på intimkonsert, skalldyrfest og starter vinskole. Alt for å øke livskvaliteten gjennom å skape fellesskap og et godt nabolag. Heime er kort sagt den felles kommunikasjonsplattformen som gjør det mye enklere å spørre naboene om en tjeneste, eller finne likesinnede som vil dele opplevelser der dere bor.

Det er selvsagt ikke alle som ønsker å være sosiale hele tiden, men Heime gir deg likevel en mulighet til å kjenne at du er en del av et større fellesskap – som du kan få glede eller nytte av etter behov.

Sosiale forbindelser gir deg et lengre liv

Og at sosiale fellesskap øker livskvaliteten, er grundig dokumenter: I verdens mest omfattende studie av livskvalitet fulgte forskere ved Harvard University 724 menn gjennom 75 år, og stilte dem jevnlig spørsmål om arbeid, hjemmeliv og helse helt fra de var barn og opp gjennom livsløpet.

Konklusjonen fra The Harvard Study of Adult Development er klar: De av oss som har gode sosiale relasjoner til menneskene rundt oss er lykkeligere, har bedre helse og lever lengre. De som er mer alene enn de ønsker å være, får oftere helseproblemer midtveis i livet, hjernefunksjonen avtar raskere og de lever kortere.

Harvard-forskerne understreker at det ikke er tallet på nære venner som er avgjørende, men at du har en god relasjon til menneskene du har nær deg. For oss i Skanska er dette nok en bekreftelse på at vår satsing på livskvalitet er viktig, og at din egen hverdag i ditt nye hjem er det aller viktigste.