Aktuelt

Bydel Bjørndalen: Et grønt og bynært bomiljø

1 3 1 1 3 1 1

Ønsker du å bo frodig, grønt og sosialt er Bydalen Bjørndalen i Kristiansand midt i blinken. Her kan du flytte rett inn i din egen oase, ikke langt fra sentrum.

Skal du flytte fra enebolig, men ønsker å bevare den grønne følelsen en hage gir? Da gir Bydel Bjørndalen og parken deg de perfekte rammene for et godt hjem. Bydel Bjørndalen er grønt og frodig, klimavennlig og parken er omgitt av boliger og mennesker, ikke trafikk.

– Vi flyttet inn her i august 2022. Da flyttet vi fra en enebolig og hadde lyst til å bo nærmere Kristiansand sentrum. Nå bor jeg i gangavstand til byen, i dette landlige, nydelige området med fantastiske flotte naboer. Folk er utrolig inkluderende og vennlige her, sier Tone Marie Nybø Solheim, som bor i Bydel Bjørndalen.

2 14 1 2 14 1 1
Bjørndalen har flere sosiale fellesområder hvor beboerne kan møtes, og grønne vekster spiller en sentral rolle for trivselen.

Bydel Bjørndalen

En bydel skal handle om mer enn bare å bo


Grønne miljøer skaper trivsel

Når vi i Skanska Eiendomsutvikling bygger nytt, er det viktig å bygge noe mer enn bare et sted å bo. Det skal være gode bomiljøer hvor mennesker trives og som legger et godt grunnlag for gode nabolag, samtidig skal de grønne løsningene være i sentrum. Vi vet at grønne omgivelser gjør oss mennesker mindre stresset. Så å ha det grønt og frodig rundt seg, og i nærmiljøet, gir fine rammer for trivsel og et godt naboskap.

– Det beste med Bydel Bjørndalen er at vi har lagt til rette for veldig mye grøntarealer. Vi vil skape sosiale områder der beboerne kan møtes, forteller Camilla Widmer, prosjektleder for Bydel Bjørndalen.

Parken vil være hjertet i den nye bydelen, som ligger to kilometer nordøst for Kvadraturen i sentrum.

– Her skal det være enkelt å arrangere både vanlige små samlinger, og litt større samlinger hvor man kan ha konserter og litt sånne ting, sier Widmer.

2 18 1 2 18 1 1
Skanska inviterte beboerne til grønt inspirasjonsevent for planter og uterom med Victoria Dam bak Instagram-kontoen @hagebyen.

Fine turområder

– Jeg valgte å flytte til Bjørndalen fordi det er sentrumsnært og fordi at man har tilgang til så fine turområder til tross for at det er så nært sentrum, sier Helene Wold.

Samtidig som parken gir mulighet for late dager i solen og fine turer med hunden, er de sosiale sonene vel så viktige. Store takterrasser med grønne vekster, frodige blomsterbed med stauder som varer hele sesongen, vintergrønne planter og sitteområder med pergola. Grønne og hyggelige omgivelser som gjør det enklere å komme i kontakt med naboene dine. Dette er ekte hjem hvor mange allerede har flyttet inn.

1 14 1 1 14 1 1
Fellesområdene i Bjørndalen er bygget med tanke om at beboerne selv kan ha små samlinger.

De første i Kristiansand

Bydel Bjørndalen vil bestå av både leiligheter, rekkehus, townhouses og næringsbygg. Leilighetene har romslige balkonger eller terrasser, og store vinduer for å slippe dagslys inn. Det er bygget med gode romløsninger i tankene. I Bjørndalen Amfi er det også unike fellesområder innendørs for å skape naturlige sosiale samlingspunkt hele året. Med sykkelvei direkte inn til sentrum kan du bo ekstra grønt.

– I Bjørndalen Hage har vi også en veldig flott barnehage med plass til 80 barn. Den ligger i første etasje med en romslig og variert lekeplass og veldig flotte utearealer, forteller Widmer.

I Bjørndalen er både Bjørndalen Allé og Bjørndalen Hage BREEAM-sertifisert – som de første boligprosjekter i Kristiansand. Verdien av et BREEAM-sertifisert er fokus på miljø og bærekraft som gir bedre kvalitet og høyere ytelse i hele byggemiljøets livssyklus, fra nybygging til bruk og oppussing.

2 9 1 2 9 1 1
I Bjørndalen Hage er det barnehage med en romslig og variert lekeplass og fine utearealer.