Aktuelt

Din nye hverdag i Kongsberg sentrum

Marketer 3307 01 SKA e 01 Aerial R03

Når Nova Park står klart midt i hjertet av Kongsberg sentrum, kan beboerne glede seg til å få alt de trenger rett rundt hjørnet. Vi har tatt pulsen på nabolaget, for å se hvordan det blir å bo akkurat her.

    202309 Skanska Kongsberg v3 00 01 22 14 Still024 Enhanced SR

Og det viser seg at det ikke bare er kjøperne som gleder seg til de 37 første leilighetene står klare: Et minutts gange unna Nova Park er Marlene Sandtner ekstra glad for å få nye naboer. Der driver hun og familien Marlenes Bistro, et spisested hvor Kongsbergfolk og deres gjester nyter god mat og godt drikke i et idyllisk trehuskvartal.

– Vi merker at Kongsberg er en internasjonal by, teknologimiljøet samler folk fra hele verden – og mange av dem besøker oss, forteller Marlene Sandtner, som møter flere byfolk enn de fleste. Med plass til hundre gjester hver kveld, er det god stemning i nabolagsbistroen.

– Vi har mange gode stamgjester, den eldste er 97 og de yngste kommer i barnevogn. Vi ser at mange barnefamilier flytter til Kongsberg for å ha et hyggelig lokalsamfunn med kort vei til alt. Når du driver et spisested som vårt, kommer du jo tett på livets store begivenheter som mange feirer hos oss. Og nå gleder vi oss til å få mange nye naboer i Nova Park, rett rundt hjørnet her borte!


Nova Park

I hjertet av Kongsberg


    202309 Skanska Kongsberg v3 00 00 17 11 Still004 Enhanced SR

Musikken er viktig for nabolaget

En av de som allerede er på plass i nabolaget, er Simen Skoe. Småbarnsfaren og kulturarbeideren vokste opp på gård i Gudbrandsdalen, og var kinosjef i hjembygda Vinstra da han oppdaget drømmejobben på Kongsberg. Nå er jazz-entusiasten daglig leder på kulturscenen Energimølla, og bor en kort sykkeltur unna sammen med barn og samboer.

– Vi kjøpte en nesten ny leilighet i sentrum av Kongsberg, og det er både lettvint og genialt å bo slik. Alt vi trengte å gjøre etter at vi flyttet inn, var å smøre kjøleskapdøra som knirket – og det var det. Da var det bare å rusle ut til en av de mange lekeplassene, og konstatere at alt vi trenger er i gangavstand. Kongsberg er akkurat passe stort, og det er alltid noe som skjer. Ikke minst her på Energimølla, sier Simen – mens kveldens jazzband kjører lydsjekk i bakgrunnen.

    B Roll 00 43 33 06 Still006 Enhanced SR

Forelsket seg i Nina og Kongsberg

Lengre oppe i gata finner vi en annen innflytter som stortrives: Dan Wakelin er håndverkeren fra New Zealand som forelsket seg i en jente fra Kongsberg og nå er blitt en del av bybildet. I Storgata driver nemlig han og samboeren både kaffe- og vinbar og en frisørsalong, vegg i vegg.

– Det startet med at Nina drev Vibes Salon her, og så ble nabolokalet ledig. Dermed startet vi noe vi selv ønsket å ha i nærmiljøet: En intim og koselig kaffe- og vinbar som har blitt veldig godt mottatt, forteller Dan, mens gjestene koser seg både inne og ute.

– Vi har en fantastisk hovedgate her i byen, som strekker seg helt ned til brua over den vakre fossen. Det er hyggelig å kunne tilby folk et sted hvor de kan nyte noe godt og være sosiale, og det er ekstra hyggelig at vi fikk så mange gjester at vi måtte ansette en ekstra etter bare noen uker!

    202309 Skanska Kongsberg v3 00 00 25 07 Still006 Enhanced SR

Stor tillit skaper raske løsninger

For Viwi-Ann Bamrud i Kongsberg Næringsforum er det ingen overraskelse at innflytterne trives i Kongsberg sentrum. Selv er hun opprinnelig fra Oslo, men har ingen planer om å flytte tilbake.

– Du kan sette deg på sykkelen med ungen bakpå, levere i barnehagen og dra videre til jobben – og jobbe i hele verden, sier hun. Det unike teknologimiljøet på Kongsberg samler spisskompetente fagfolk fra hele kloden, som alle er opptatt av å bidra til et godt nærmiljø.

– Det skjer så mye i Kongsberg, fordi det er lett å få ting til å skje. Det er korte avstander, ikke bare geografisk – men også mellom de som bestemmer, de som har ressuser å bidra med og naboer som vil skape et bedre lokalsamfunn. Det er mye tillit i dette lokalsamfunnet, og da klarer vi å løse ting kjapt!

    202309 Skanska Kongsberg v3 00 00 30 22 Still008 Enhanced SR

En av Norges fineste golfbaner

På nærbutikken ved siden av Energimøllla finner vi REMA-kjøpmann Eirik Wist, hektisk opptatt med å få nye varer ut i hyllene. Han er oppvokst på Kongsberg, og flyttet nylig hjem igjen etter noen år i Oslo. Butikksjefen røper sin egen lidenskap når vi spør hva han setter ekstra stor pris på ved hjembyen:

– Det må bli golfbanen! Det er ikke alle som vet at Kongsberg har en av Norges flotteste golfbaner, med 18 hull og egen simulator i klubbhuset. Når jeg har fri, så er det bare en kjapp svipptur bort dit, og så kan jeg ha timevis med moro. Dere burde virkelig prøve den banen, smiler Eirik Wist. Men når han er på jobb, er der andre ting han sikter mot.

– Det å drive butikk her i byen, handler ikke bare om å tilby mat og drikke og det folk trenger. Det handler også om å være et sted hvor det er hyggelig å komme innom, og hvor alle føler seg velkommen. Butikkene er jo en viktig del av Kongsberg sentrum, og jeg trives godt med å være på et sted hvor folk møtes.

Bor du i Nova Park, har du over hundre forskjellige butikker å velge mellom i sentrum, enten du oppsøker noen av de gode lokalbutikkene – eller rusler en tur på et av handlesentrene. Og vil du ut på tur, har du grøntområdene langs Lågen og uendelige turstier i skogsområdene like i nærheten.