Aktuelt

En enklere hverdag på Gartnersletta

Skjermbilde 2024 10 11 kl 09 00 56

De ville nærmere sjøen, nærmere byen – og drømte om kveldssol på terrassen. På Gartnersletta fikk Sissel og Steinar akkurat det de ønsket seg, i en banebrytende energieffektiv bolig for fremtiden.

– Det var noen bekjente som tipset oss om Gartnersletta, de kalte det «Lades fineste prosjekt noensinne». Da ble vi nysgjerrige, etter å ha sett på mange alternativer uten å finne noe som fristet oss. Derfor tok vi turen hit for å se. Og nå er vi her, og snart kommer flyttelasset, sier Sissel Hjelmen Aasan med et smil, der hun beveger seg i en nær innflyttingsklar leilighet med målebånd i hånda.


De siste detaljene sjekkes og kontrollmåles før interiøret skal på plass, og paret fra Trondheim gleder seg til en ny start og et helt nytt nabolag.


Trengte ikke alle de tomme rommene



– Vi har en stor bolig fra 1983 på Flatåsen, som vi over noen år har brukt mye tid og krefter på å pusse opp. Men nå har barna flyttet ut, og vi trenger ikke masse rom og tre etasjer. Nå var det tid for å gjøre noe annet, og gjøre livet litt enklere, sier Sissel.

Det er fantastisk takhøyde i leilighetene på Gartnersletta. Dette bildet er fra visningsleiligheten i oppgangen ved siden av Sissel og Steinar.
Det er fantastisk takhøyde i leilighetene på Gartnersletta. Dette bildet er fra visningsleiligheten i oppgangen ved siden av Sissel og Steinar.

Dermed valgte de to en ny start på Gartnersletta – i en splitter ny og energismart bolig som ikke trenger å pusses opp, på et sted der man verken trenger å måke snø eller klippe gresset. Her kan man bare flytte rett inn og nyte livet og nærmiljøet.

– Her kommer vi nærmere sjøen, og vi kommer nærmere byen – slik at vi kan bruke de mulighetene oftere. Her havner vi midt i smørøyet, tett på grøntområder, Ringve gård, Ladestien langs sjøen og kaféer og spisesteder. Og på sommeren er det bare et kvarters sykkeltur til jobb for oss begge to, sier Steinar fornøyd.

Vestvendt balkong var et viktig punkt på ønskelista. Sissel gleder seg til å nyte kveldene her ute.
Vestvendt balkong var et viktig punkt på ønskelista. Sissel gleder seg til å nyte kveldene her ute.

Lys fra alle kanter


Begge drømte om vestvendt balkong for å nyte kveldssola, og i den nye boligen på Gartnersletta falt de også for den gjennomgående løsningen med dagslys fra begge kanter av leiligheten. Med 93 kvadratmeter, en praktisk bod i kjelleren og romslig garasje fikk de også god plass til alt de trenger.


– Og selvsagt er det et stort pluss at dette faktisk er et Powerhouse som produserer egen energi og bruker minimalt, slik at vi får forutsigbare kostnader, sier Steinar.


Boligene på Gartnersletta er plusshus som henter energi fra både solceller på taket og geobrønner i bakken. De er bygget med Powerhouse-teknologien som for første gang realiseres i et boligprosjekt.

Powerhouse Gartnersletta er et prosjekt der klimafotavtrykket er sentralt. De romslige kjellerbodene er bygget av gjenbrukte forskalingsmaterialer fra et annet Skanska-prosjekt, nemlig den prisbelønte Nydalsbrua i Trondheim.

Sissel går fra rom til rom og innreder sitt nye hjem i hodet. Planen er klar – men det vil ta litt tid å få detaljene på plass.


– Når jeg ser meg rundt her i kjøkkendelen, så vet jeg hva jeg gleder meg mest til. Det er å invitere vennene våre i gourmetklubben på middag i et helt nytt hjem. Med kveldssola rett utenfor stuevinduet!

Powerhouse Gartnersletta ligger sentralt og praktisk til på Lade, nær både sjø og natur og alt du trenger i hverdagen.