Aktuelt

Et trygt kjøp i urolige tider

Borgen R5 GA9023 2

Ikke lenge etter at Irene og Rune signerte kontrakt på sin nye leilighet, begynte uroen å prege markedet. – Nå er vi ekstra glade for at vi satset på Skanska, sier de to.

I 2024 flytter Irene Rasmussen og Rune E. Damm inn i sin splitter nye, nordvestvendte leilighet i sjette etasje på Borgen på Løren, der Skanska nå er i full sving på byggeplassen. De gleder seg, men har også kjent på uro – i en tid hvor mye plutselig føles mer usikkert, også i boligmarkedet.

    Borgen DJI 0086

– Det tok ikke lang tid etter at vi signerte kjøpekontrakten på Borgen før verdenssituasjonen ble dramatisk endret, med krigføring i Ukraina, uro i markedet og en rekke leverandører som meldte om forsinkelser og leveranseproblemer, forteller Irene.

Hun arbeider til daglig med forsikring i næringslivet, og er vant til å analysere ulike scenarier for å vurdere risikobildet. Det gjorde hun også i møte med dette boligkjøpet.

Ville ha en stor og trygg aktør

– Jeg var helt klar på at vi måtte kjøpe av en stor og trygg aktør, som vi kan stole på også i usikre tider. Et boligkjøp handler om store verdier, og vi har jo hørt om selskaper som får problemer med å holde hva de lover eller går over ende, sier Irene.

– Dette ble ikke mindre aktuelt da verdenssituasjonen brått endret seg, og stadig flere meldte om problemer med å skaffe råvarer og materialer. Dermed bekymret jeg meg også for det store byggeprosjektet vi nå var gått inn i, men beroliget meg med at et selskap av Skanskas kaliber må ha gode rutiner og sterke samarbeidspartnere.

    Borgen R5 GA9042

Den magefølelsen viste seg å stemme. Rune og Irene bor like i nærheten av Løren og går jevnlig turer forbi byggetomta for å følge med på framdriften. Og i forrige uke fikk de en kjærkommen oppdatering fra prosjektet:

En betryggende melding

– Vi fikk et betryggende nyhetsbrev fra Skanska, som fortalte at tidspunkt for ferdigstillelse vil bli slik som den oppsatte tidsplanen, at alle byggene er igangsatt og at urolighetene i markedet ikke har skapt forsinkelser, og at alle leveranser av materiell har gått etter planen. Da fikk vi bekreftet at vi gjorde et godt valg, sier Irene.

De to har vært sammen i 11 år, og dette er deres første felles boligkjøp.

– Vi kikket på flere prosjekter her på Løren, og da vi oppdaget Borgen, sa Rune at om vi skal kjøpe her, så skal vi kjøpe av Skanska, forteller Irene – og får et smil og et bekreftende nikk fra Rune.

– Vi ønsket oss et sted som ligger åpent til med vestvendt utsikt, med nærhet både til marka og til knutepunktene for kollektivtransport. På Borgen fikk vi alt dette, og for meg var det et klart pluss at det er Skanska som står bak, forklarer han.

– Jeg visste om noen aktører i byggebransjen som jeg ikke ønsket å kjøpe fra. Men jeg visste også at Skanska er et stort og solid selskap som jeg hadde et godt inntrykk av. Og det inntrykket har vi fått bekreftet nå som vi er blitt kunder.


Boligprosjektet Borgen

I Borgen på Løren kommer det boliger du ikke har sett før med tilbud du aldri har hørt om.


    2648 02 SKA e 04 Aerial Rooftop R02