Aktuelt
Fagerlunden: Et naturlig innslag i nærmiljøet
Med de nye boligene på Fagerlunden på Bekkestua har målet vært å gi verdifulle kvaliteter til både beboere og nærmiljøet rundt. Å sørge for at eplehagen bærer frukt rett etter innflytting, er bare én av detaljene.
– Jeg husker godt hvordan det så ut da jeg som barn gikk forbi denne tomta på vei til skolen, sier Christopher Haller Ødegaard (35), og ser ut av det store stuevinduet i hjørneleiligheten på Fagerlunden på Bekkestua. Sammen med kona Charlotte er han snart i mål med innflyttingen, bare noen hundre meter unna huset som han og familien flyttet til da han var tjue år gammel.
Nå er han tilbake, på et sted som har forandret seg mye på 15 år.
En naturlig utvikling
– Den gang så vi så stort sett bare busker og trær i skråningen inntil Bærumsveien, og noen få hus her oppe på kollen. I dag ser det jo helt annerledes ut. Og i mine øyne er det en helt naturlig utvikling.
Fagerlunden består av 54 nye leiligheter som sto klare sommeren 2024. Tegnet av Kristin Jarmund arkitekter/Nordic Office of Architecture, med mye omtanke lagt inn i materialvalg og detaljer. Men det er ikke bare smarte planløsninger og praktiske grep som har vært viktig for utviklerne i Skanska.
– Vårt perspektiv er at boligene vi bygger skal være en viktig del av nærmiljøet i mange generasjoner framover. Derfor strekker vi oss hele tiden etter å bygge noe som gir gode kvaliteter tilbake til omgivelsene, sier Daniel Bjørn, markedsdirektør for eiendomsutvikling i Skanska.
En god ramme rundt hverdagen
– Estetikk og materialkvalitet er viktig, og grønne og levende utearealer betyr mye for å skape gode rammer rundt hverdagslivet vårt. Disse kvalitetene er viktige for kundene våre, men også naboene og andre som skal føle seg hjemme i området, sier Bjørn.
Christopher og Charlotte ønsket seg til Bekkestua for å få det mer landlig og grønt rundt seg, samtidig som de ville beholde nærheten til det de trenger i hverdagen.
– Her har vi turområder, idrettsanlegg, treningssenter og butikkene vi trenger like rundt hjørnet, og t-bane-stasjonen rett ved siden av. For meg er det jo fascinerende å komme tilbake og se dette området i dag, etter å ha bodd andre steder hele mitt voksne liv, sier Christopher.
– Da jeg vokste opp her, var det kun noen få butikker her oppe. I dag er sentrum av Bekkestua blitt langt mer komplett, og det ser jeg som et gode. Det er mange som ønsker å bo her, slik som oss. Da er det helt naturlig at stedet utvikler seg og gir plass til flere, og får flere tilbud.
Grønne trær med skogsduer
Charlotte trekker fram uteområdene som en viktig del av Fagerlunden, og peker mot en stor furu som er bevart like utenfor leiligheten.
– Det er alltid vanskelig å se for seg hvordan det blir ut fra et prospekt, og det var fremdeles litt som gjensto da vi kom med flyttelasset. Men se her, nå har det blitt så utrolig fint! Nå ser jeg at de også har lagt ned noen steinheller som ligger flott i terreng ved siden av treet. Det betyr mye å kunne se noe vakkert når du kikker ut hver morgen!
Det er ikke bare Charlotte og Christopher som liker uteområdet. I slutten av august, noen uker etter at de første flyttet inn, tikket en fornøyd melding inn til prosjektsjef Per Lunke i Skanska.
«Har bare lyst til å rose dere for det vakre parkanlegget som er etablert i Fagerlunden, en fryd for øyet! Ser også nå på skogsduen som holder til i det store treet dere har bevart – prosjektet er blitt såååå fint og fortjener en pris!»
Meldingen var ikke fra en beboer i Fagerlunden, men fra en fornøyd nabo.
Lagret epletrærne i tre år
– Slike tilbakemeldinger setter vi også pris på, det viser at vi har greid å gi noe tilbake til nabolaget.
– Vi har gjort det grønt og pent med epletrær og busker, og vi har bevisst ikke plassert byggene jevnt på rekke, men lagt dem mer dynamisk i terrenget. Faktisk kjøpte vi epletrærne lenge før vi startet å bygge, og oppbevarte dem i store potter hos gartneren, slik at beboerne skulle møtes av litt større trær når de flyttet inn. Og nå er det fine epler på trærne, like etter innflytting!
Trær bærer med seg en viktig del av historien, påpeker Per Lunke.
– Derfor har vi bevart en stor furu og en del av småskogen som var der. Og da er det ekstra hyggelig at ikke bare beboerne setter pris på det, men at også naboene rundt legger merke til dette.
Se boligprosjektet Fagerlunden.