Aktuelt

Grunnsteinen lagt for Gartnersletta

Lade Grunnstein

Grunnsteinen er nå lagt ned for verdens første powerhouse-bolig på Lade i Trondheim.

Grunnsteinen for 200 nye leiligheter ble lagt av kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

Beboerne i de kommende leilighetene trenger ikke å bekymre seg for høye strømregninger. For det unike med powerhouse er at de går i pluss med egenproduksjon av energi. Grunnvarme hentes fra energibrønner, som sammen med solfangere på taket gir nok energi til oppvarming av leilighetene, i tillegg til varmtvann. Solcelleanlegg på taket produserer strøm til annet forbruk.

Gartnersletta er begynnelsen

Kommunal- og distriktsministeren er ikke i tvil om at prosjekter som dette bidrar til både energisparing og til energiproduksjon.

    PH Lade Grunnstein DSCF0943

Dette er virkelig et prosjekt for fremtiden, og vil bidra med på å kutte utslippene. For å fortsette å finne de beste løsningene for fremtiden ønsker regjeringen å styrke samarbeidet med næringen. Vi må sette oss ned sammen og se videre på løsninger som Gartnersletta.

– Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik


Les mer om saken på TV2.no

Til TV2.no sier stasråd Gjelsvik at prosjektet hjelper med målene om å kutte utslipp.Du kan også lese om Gartnersletta på Bygg.no


Viktig dialog

Etter grunnsteinsnedleggelsen inviterte Skanska flere deltakere fra næringen til samtaler om rammer for energieffektivisering. Tema var hva som fremmer og hva hemmer energieffektiviseringen i bygg, og om hvordan både næringen og politikerne kan jobbe videre etter COP 27.

– Å skape arenaer som dette, der flere aktører fra næringen kan møte myndighetene og andre til dialog er viktig. Vi er godt fornøyde med oppmøte og med samtalene, og jobber med å skape flere slike arenaer sammen med strategiske samarbeidspartnere fremover, sier en fornøyd konserndirektør for kommunikasjon, Audun Lågøyr, som ledet seansen på Brattørkaia.

01 IMG 1607 Enhanced
Heikki Holmås er administrerende direktør i Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg, og sikret seg en begeistret selfie fra Gartnersletta. Med seg hadde han kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik, administrerende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl, varaordfører i Trondheim, Mona Berger og konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik.
01 PH Lade Grunnstein DSCF1051
Grunnsteinen med Skanska Norges klimaveikart