Inspirasjon

Josefin designer interiør med særpreg og personlighet

DSC00920

– Jeg ønsker å gi beboerne muligheten til å finne sin egen stil og skape det hjemmet de selv synes er fint, sier Josefin Johanson.

Josefin Johanson jobber som interiørdesigner, og har jobbet på flere av Skanskas boligprosjekter for å gi boligkundene mer enn hvite vegger. Vanligvis må boligkjøpere forholde seg til en veldig nøytral interiørstil, Skanska og Josefin arbeider sammen for å kunne tilby et tidsriktig formspråk med god bruk av farger. Josefin har en leken og varm skandinavisk stil som glir rett inn i urbane miljøer.

– Kundene ønsker seg noe mer enn hvite kjøkken og hvite fliser nå, sier interiørdesigneren.

    2648 02 SKA i 01 Bygg C Apt 5 R floor3 living R01

Skaper hjem med identitet

Josefin har blant annet laget designet til Borgen på Løren, og hennes siste prosjekt med Skanska er Vario på Ensjø. To prosjekter som begge ligger sentralt i Oslo. Designeren bruker all den mangfoldige, varierte bakgrunnen hun har når hun designer for boligkunder. Hun sørger for at designen er moderne, trendy og lette å like. Materialer, farger og design er nøye plukket ut.

Individualisme og særpreg er viktige prinsipper for Josefin, hun designer med ønsket om å gi folk mulighet til å velge sin egen stil. Tilbakemeldingene fra boligkundene er at de er fornøyde med at det ikke kun er hvitt, hvitt, hvitt i standardpakkene.

– Folk ønsker seg et hjem som har identitet, noe som er dem. Det er et økende fokus på miljø og bærekraft og flere velger å beholde egne kvalitetsmøbler fordi det skaper en unik og personlig stil, sier Josefin.

Og legger til:

– Det er fint at vi stoler mer på egen smak og gjør bevisste valg. Det gir også hjemmene våre mer personlighet.


Bo i Borgen

I Borgen på Løren kommer det boliger du ikke har sett før med tilbud du aldri har hørt om. Store, lyse leiligheter med knallgode romløsninger, omgitt av fellesområder i en klasse for seg.


Tverrfaglig design kompetanse

At Skanska har valgt Josefin er ikke tilfeldig. Hun har lang erfaring, og har samtidig beholdt nysgjerrigheten og lekenheten. CV-en hennes viser at hun har gjort mye av det andre i bransjen hennes bare kan drømme om. Hun har blant annet arbeidet med kostymer og filmsett i Karpe-musikkvideoer, designet kreative universer og utstillingsdesign for Disney, Steen & Strøm, Nasjonalmuseet, Norway Designs, Oslo Design Fair, Aker Brygge, 100% Norway sammen med DOGA, setdesign for reklamekampanjer for Gullblyanten, Morgenbladet, Glassmagasinet, Tine og Stokke.

Josefin startet sin designkarriere som kostymedesigneren til pop-punkbandet Surferosa.

    DSC01014

Viktig med vakre materialer

Josefin designer interiørkonsepter som er lette å like, og som er alt annet enn stramme og sterile. Hun bruker gjerne varierte og moderne farger, og alle materialer vurderer hun mot hverandre og skaper en helhet.

– De ulike overflatene skal harmonere og fremheve fargene og kvalitetene hos hverandre, forteller hun.

For Skanska er det viktig at boligprosjektene har noe som passer for alle, samtidig som beboerne skal få et resultat som de føler er personlig. Som interiørdesigner ønsker Josefin å vise boligkundene et univers av farger og materialer som passer sammen, slik at det skal bli enklere for dem å velge.

    2064 04 SKA i 04 floor6 C0603 living R03

Interiør av kvalitet

Når Josefin velger materialer til boligprosjekter har hun fokus på materialer med tanke på vedlikehold og at gulvflater skal tåle å bli slitt.

– Til prosjektet Vario valgte vi for eksempel gulv og fliser med tekstur og farger som gjør at ikke hvert eneste støvkorn synes. Det er deilig å slippe vaske hele tiden, sier Josefin.

Josefin er opptatt av overflater og forteller at det er stor forskjell på materialer.

– Jeg er veldig bevisst på finish og velger overflater som gir en varme og kvalitet til interiøret.


Vario

Velkommen til et liv med stor VARIOsjon.
En helt vanlig familie i dag er sjelden helt vanlig, og dette er bærebjelken i Vario på Ensjø.


    DSC01114

Miljøbevissthet og kvalitet

Interiørene skal også passe bra sammen med beboernes egne ting og møbler. Veldig få er fornøyd med helt nøytrale farger og helt nøytrale materialer, derfor er det viktig at standardleveransen i prosjekter har en unik kvalitet og en stil.

– Jeg vil at kundene skal få følelsen av å komme inn i en godteributikk hvor de kan velge en designpakke med mye innhold. De skal i stor grad kunne skreddersy boligen sin og ikke kjenne seg låst til valg de ikke er komfortable med, forklarer Josefin.

Josefin ønsker at Skanska-kundene skal være trygge på at materialene er gode valg med tanke på klima og miljø. De skal være bra for deg og bra for verden.

– Det er kundene mer bevisste på enn på lenge, avslutter Josefin.