Inspirasjon

Samhørighet og godt naboskap i en liten app

IMG 6569

– Med Heime-appen blir vi kjent med hverandre, vi kan be om hjelp og tilby hjelp. Det er veldig positivt, sier Bianca. Fellesaktiviteter og felleslokaler var en viktig grunn til at hun valgte å kjøpe sin første bolig i Consulens brygge.

Bianca Fiorentino Slotfeldt (35) er lege og kan se arbeidsplassen sin fra kjøkkenvinduet i leiligheten i Consulens brygge. Hun jobber på sykehuset i Stavanger, og er veldig fornøyd med sin første, selveide bolig.


På Consulens brygge har Skanska og Base Bolig valgt å bruke appen Heime for å dyrke fellesskapet og det gode naboskapet. Appen er en brukervennlig kommunikasjonsplattform for deling og dialog. Beboerne laster ned appen og oppretter sine personlige profiler.


På Heime-appen deler beboerne informasjon, tar kontakt, hjelper hverandre og finner alt de trenger av informasjon om felles lokaler, fasiliteter, aktiviteter og hjelpemidler. Det er allerede et felles selskapsrom tilgjengelig, snart er også to gjestehybler og delingsrom med utstyr til felles nytte klart. Alt dette skal kunne leies enkelt via appen.


For Bianca gjør Heime-appen det lettere å ta kontakt med naboene. Terskelen er mye lavere enn den ellers ville vært, synes hun.

    Untitled 1 1 1

– Den oppretter automatisk en fin og trygg kontakt mellom alle beboerne. Nå vet jeg hvem som bor i min etasje og kan for eksempel spørre dem om å vanne blomstene mine når jeg skal på ferie, sier Bianca.

I sin profil tilbyr hun hjelp med flytting og med praktiske ting, lufte hunder eller bare sjekke om komfyren er slått av.

– At det var lagt til rette for fellesskap var viktig da jeg skulle velge mellom de mange ulike boligprosjektene, forteller hun.

Hvilken parfyme bruker du?

Hun mener Heime-appen er ypperlig for å få bukt med den norske ikke-være-til-bry-kulturen.

– At alle får en anledning til å bli kjent og be om hjelp eller tilby hjelp er så positivt, sier Bianca.

Hun er spent på de felles aktivitetene framover, og gleder seg til å bruke felleslokalene. Fordi hun har bodd lenge i USA og har familie mange steder rundt i verden, kommer hun til å bruke gjestehybelene når de står ferdige.

– Og så vil jeg bruke Heime-appen til å snakke med naboer, ta et glass vin og bli kjent.

– Bare en sånn ting som at jeg delte heis med en nabo for noen dager siden og likte parfymen hennes! Nå kan jeg finne henne i appen og spørre hvilket merke det var, ler Bianca.

    CB3 803 up final 01 web

Fant drømmeleiligheten

Aseema Gjestad Uglefot kom til Consulens brygge i begynnelsen av april.

– Vi flyttet inn i drømmeleiligheten vår, forteller hun.

For Aseema og mannen var sjøutsikten veldig viktig. Felleslokalene og fellesaktivitetene var også et viktig pluss.

Aseema har brukt Heime-appen flittig. Paret har deltatt på vinsmaking, skalldyraften og mini-konserten som ble arrangert i sommer.

– Å bli kjent med naboene på denne måten skaper et godt bomiljø. Vi ønsker å bo et sted hvor folk kjenner hverandre, sier Aseema.

– Appen gir tilhørighet

I profilen hennes i Heime-appen forteller hun at hun veldig gjerne stiller opp for andre.

– Appen gir tilhørighet! Det er trygt å vite at man kan spørre naboene om hjelp. Det er så viktig for bokvaliteten.

Hun og mannen har familie utenfor Stavanger, og når gjestehybelene står ferdig, vil Heime-appen gjøre det enkelt å booke og planlegge.

De har også brukt el-bilen som står i garasjen og kan leies.

– Selv har vi en bobil, så vi har brukt el-bilen til å ta med gjester på fjelltur. Det fungerte veldig bra, forteller Aseema.


Consulens Brygge

Bo sør for Paradis, like ved bydelens nye park


    CB3 602 final 01 web

Fellesskapet var kjøpsutløsende

Arnstein Rugland og Ingrid Ullestad var blant de første som flyttet inn på Consulens brygge. De kjøpte to sjøvendte leiligheter og slo dem sammen.

– Vi har 19 meter med vinduer fra tak til gulv og ser stort sett bare sjø. Det er fantastisk fint, synes vi, forteller Arnstein.

Paret kom fra en villa på Stokka i Stavanger, et villastrøk sørvest for sentrum.

At det var lagt opp til felles lokaler, og mulighet for å leie var en viktig grunn til at valget falt på akkurat Consulens brygge.

Kjører gjester til fjells med låne-bilen

Paret synes Heime-appen fungerer veldig bra, og leier el-syklene mye. De har også vært med på alle de felles aktivitetene. Vinsmaking og skalldyraften var gode opplevelser, forteller Arnstein.

For ham og Ingrid er det viktig å bli godt kjent med naboene. De synes det er trivelig å kunne slå av en prat i oppgangen.

Når vi snakker med dem er de på ferie i Italia og er trygge på at blomstene ikke dør av tørst. En av naboene i samme etasje har fått nøkkel og vanner dem.

Begge har opprettet profil i appen, og Arnstein har tatt ansvar for å koordinere anbudene på å få lagt strøm i sportsbodene. Han har skrevet i app-profilen at han er god på sånt.

    Selskapslokale CB

– Det er fantastisk

Begge håper på flere middager i felleslokalet i første etasje.

– Det er et flott rom med ti meter med glassvegg ut mot sjøen, og man kan gå rett ut til et flott opparbeidet område med benker og utsikt, forteller han.

Beboerne har spleiset på stereoanlegg og det er sitteplass og bordplass til 40 mennesker. Lokalet er like over 90 kvadratmeter stort, og naboene har laget bruksreglene sammen.

– Nå har vi et knippe gode løsninger som alle er glad for. Når vi skal ha venners venner-fest, kommer vi til å leie lokalet, det er en utrolig fin løsning, særlig for de som ikke har så store leiligheter, sier Arnstein.

Han synes gjengen bak Heime-appen gjør en fantastisk jobb.

– Appen er enkel å bruke og man finner mye god informasjon om beboerne og har alle telefonnumre på ett sted. Det gir både trygghet og samværsglede, mener Arnstein.

I appen kan beboerne lage grupper ut fra felles interesser eller behov. Til nå er det blant annet sy- og strikkegruppe, pizzagruppe og turgruppe.

– Det er fantastisk, og det vil jo utvikle seg etter hvert, sier han.