Aktuelt

Tok i mot unge eiendomstalenter

Skanska uin bredde IMG 9946 2

Torsdag 26. januar samlet Norges unge talenter i eiendomsbransjen seg hos Skanska – da foreningen Ung i Næringseiendom inntok hovedkontoret i Sundtkvartalet.

Ung i Næringseiendom er et faglig nettverk som vil skape en nøytral og faglig arena der unge personer kan møtes for å utveksle erfaring og kunnskap – og ikke minst bygge seg et nettverk innen eiendomsbransjen.

Nå fikk de unge medlemmene innsikt i Skanskas brede virksomhet innen eiendomsutvikling, som i dag omfatter både Skanska Eiendomsutvikling, Skanska Næringseiendom og BoKlok.

BoKlok er et boligkonsept utviklet av IKEA og Skanska i fellesskap, og har solgt nærmere 14 000 kostnadseffektive boliger i Skandinavia siden oppstarten på 90-tallet.

UiN kom på mange måter «hjem» da de møtte opp i Sundtkvartalet, siden to av lederne i Skanska Eiendomsutvikling var med å starte foreningen da de selv var nye i faget:

    Skanska uin salman R5 GA6126

Salman Saeed, regiondirektør Skanska Eiendomsutvikling, er en av grunnleggerne av UiN og ledet organisasjonen de første seks årene. Daniel Bjørn, markedsdirektør i Skanska Eiendomsutvikling, var også blant grunnleggerne – og begge to sto på scenen under treffet i går.

Ingvild Roald er prosjektleder i Skanska Eiendomsutvikling, og nestleder i UiN. Hun satte stor pris på å være vertskap:

– Å få invitere Ung i Næringseiendom til Skanska, og fortelle om noe av det vi driver med både innenfor eiendomsutvikling, miljø, mangfold og inkludering er utrolig morsomt. Vi fikk veldig god respons på det faglige innholdet, og vi fikk vise hvordan vi skiller oss fra de andre utviklere med resten av Skanska Norge på laget, sier Roald.

Bærekraft og mangfold er grunnlaget

Det rent faglige programmet ble fylt av sentrale nøkkelpersoner i ulike deler av Skanska:

Randi Lekanger er direktør for bærekraft og miljø i Skanska Norge, og fortalte forsamlingen om Skanskas ambisiøse vei fra grønne ambisjoner til realisering av krevende klimamål.

Torbjørn Brevik er konserndirektør Eiendomsutvikling i Skanska Norge, og kunne by på et overblikk på eiendomsutviklingen i Skanska Norge. Skanska driver både Skanska Næringseiendom og Skanska Eiendomsutvikling, som begge samarbeider tett med entrenpenøren Skanska Norge og fagspesialistene som finner internt i Skanska.

    Skanska uin bredde IMG 99481

Gry Walstad er leder for inkludering og mangfold i Skanska Norge, og understreket årsakene til hvorfor inkludering og mangfold er et viktig premiss for å levere på Skanskas ambisjoner.

Sist inn på scenen var Rune Stene, daglig leder i Powerhouse – sammen med Tonje Frydenlund, som er Director Acquisition & Business Development Nordics i Snøhetta og styreleder av Norwegian Green Building Council.

Skanska og Snøhetta har et nært partnerskap, blant annet gjennom i Powerhouse-satsingen. Sammen kunne de vise hvordan Powerhouse-konseptet sørger for at både nye og rehabiliterte bygg går fra kraftsluk til kraftverk.

En perfekt match for Skanska

Salman Saeed konstaterte i løpet av kvelden at Skanska og Ung i Næringseiendom er en perfekt match:

– Det at Skanska er vertskap i forbindelse med et UiN-treff, ser jeg nesten på som en selvfølge! Mange av oss har sterk tilknytning til foreningen fra dens spede start, mange av oss i Skanska er også medlemmer, og ikke minst så representerer denne foreningen fremtiden i eiendomsbransjen. Som en fremoverlent og fremtidsrettet virksomhet er Skanska og UiN en naturlig match, sa Saeed fornøyd.

– Blant de som var her i kveld, finner vi fremtidens beslutningstakere i vår bransje, og i ulike sammenhenger og roller er det disse menneskene vi skal arbeide sammen med for å bygge for et bedre samfunn.


Estate Nyheter

– Vi trenger unge som tenker utenfor boksenEiendomswatch

UiN sparket i gang 2023 med populært treff hos Skanska