Inspirasjon

Vi bygger nye fellesskap

Skanska fellesrom vario

Lekerom, beboerrom, selskapslokaler, felles takterrasser og sosiale drop-in-soner: Stadig flere av Skanskas prosjekter inneholder nye steder å nyte fritida – enten du vil slappe av i fred og ro, eller bli kjent med nye naboer.

Tenk deg livet i en ny leilighet der du har alt du trenger inne hos deg selv – og i tillegg kan nyte ekstra bonusområder andre steder i bygget.

Har barna behov for å få ut litt ekstra energi, men ute er det vått og kaldt? På Borgen på Løren kan du ta dem med til sameiets felles, innendørs lekerom – med sofagruppe og egen kaffemaskin til foreldrene! Er ikke kjæresten interessert i fotball? På Vario på Ensjø kan du se cupkampen med likesinnede naboer i fellesrommet!

Skanska fellesrom
FELLES VERDIER: Fellesområder blir stadig viktigere i nye boligprosjekter – og Skanskas prosjektutvikler Antje Wiegaard (t.v.) jobber tett med prosjektleder Kristine Schaug Kaalen for å skreddersy løsningene til kundenes behov.

Kundene ønsker fellesløsninger

– Det folk er opptatt av nå, er fellesområdene og møteplassene i prosjektene våre. Det er færre som spør om plantegningene, de fleste kjenner dem godt fra før. Nå handler det om godt naboskap, noe vi i Skanska legger stor vekt på, forteller prosjektleder Kristine Schaug Kaalen i Skanska.

For noe har skjedd med oss de siste par årene, etter at det å kunne være sosial ikke lenger var en selvfølge.

– Gjennom de to pandemi-årene da få reist langt hjemmefra, ble mange blitt minnet på betydningen av det som er rett i nærheten, utdyper Kristines kollega i Skanska, prosjektutvikler Antje Wiegaard.

– Dette har vi allerede tatt hensyn til i stadig flere av de nye prosjektene våre, der vi har lagt opp til sosiale soner som beboerne kan ha glede av hver dag.

Om oss image3
LEKEROMMET. På Borgen på Løren vil beboerne få et fellesrom skreddersydd for de yngste, med sofa og kaffemaskin for foreldrene. Bildet er kun en illustrasjon og avvik vil kunne forekomme.

Selskapslokaler og sykkelverksted

Hun nevner tre prosjekter som eksempler: Tigergården på Ensjø har fått takhager med egne toaletter og griller, i tillegg til selskapslokaler, sykkelboder og verksted. Borgen på Løren er skreddersydd for barnefamiliers behov, og har dermed et eget lekerom i fellesområdet inne, i tillegg til inngjerdet lekeplass ute. På Vario på Ensjø bygges det ikke bare felles takterrasse, men også et 70 kvm stort felleslokale for beboerne, like i nærheten av kaféen som skal komme i første etasje.

– Dette blir stedet for en luftepause med en kaffekopp, et sted å gjøre skolearbeid, ta en prat – eller få variasjon på hjemmekontorlivet. Vi ønsker at denne sosiale sonen skal bli en forlengelse av ditt eget hjem, forteller prosjektleder Kristine.

For oss i Skanska, er det helt avgjørende å tilpasse boligene til stedet – og her er Ensjø i en spesiell situasjon.

Få har nettverk i nye nabolag

– Ensjø som bosted er relativt nytt, så dette er ikke et område du flytter tilbake til etter et opphold andre steder. Det betyr at mange vil flytte hit uten å kjenne noen andre fra før. Derfor blir gode sosiale soner enda viktigere her enn ellers, slik at beboerne kan bygge relasjoner både til hverandre og til byen. Dette er viktig for oss i Skanska. Vi er ikke bare ledende på grønne verdier i bransjen, vi vil også lede an når det handler om sosial bærekraft, understreker Kristine Schaug Kaalen.

Det er dette perspektivet som også ligger bak en ekstra funksjon i Borgen-prosjektet, som mange får glede av: Et eget, avkjølt pickup-point for levering av matkasser og tilkjørte dagligvarer!