Ensjo Torg VARIO innlegg sentrumsnaert liv 01

«Klar for et sentrumsnært liv. Og generelt litt mer liv»

Et intervju med Sait Ramadani, fremtidig beboer i Vario på Ensjø.

Sait Ramadani kom til Norge fra Makedonia som 17 åring i 1970 og har levd som nordmenn flest. En lang yrkeskarriere i en solid bedrift og 3 barn som har blitt voksne og flyttet hjemmefra. Behov som har forandret seg med årene og alderen, og et ønske om endringer som passer en ny livssituasjon. Her forteller han om hvorfor han og ektefellen Sihare valgte en ny bolig på Ensjø og hvorfor Vario blir den nye adressen.


«Vi har bodd i Groruddalen stort sett hele livet», sier Said. «Først på Haugerud hvor barna vokste opp, så flyttet vi til en litt mindre leilighet på Hellerud som var litt mer tilpasset knær som begynte å bli slitne. Barna våre spredte seg – to veldig nære på Tveita og Kampen, og en langt vekk i Chile i Sør-Amerika. Vi har hatt et godt liv i Groruddalen. Fint miljø og godt naboskap, men etter hvert som vi ble eldre ønsket vi at det skjer litt mer rundt oss. Vi har rukket å bli 69 og 65 år, men vi er ikke gamle riktig enda».


Smilet hans kan høres gjennom telefonen.


«Vi fant ut at et mer bynært liv ville gi oss det vi ønsket oss, og Ensjø virket som et spennende sted hvor det skjedde mye. Vi har fulgt med utviklingen her i flere år, og da Vario dukket opp var det mye som stemte. Vi blir boende nær byen, med alt den tilbyr av butikker, caféer og spisesteder. Jeg jobbet i sporveien, bl.a. som trikkesjåfør, og kjenner banenettet godt. Her bor du minutter unna det meste. Det er også mange fine uteområder like ved. I Groruddalen har vi hatt skogen rett i nærheten, dette kan vi bytte ut med parker. I løpet av de siste årene har jeg blitt veldig glad i å gå på ski, det kan jeg fortsette med takket være T-banen. Jeg er i markegrensen på under en halvtime, uansett hvilken retning jeg drar i.


Bygningen er også spennende. Det er det siste som føres opp, vi slipper følelsen av byggeplass og kan være sikre på at det ikke kommer noen som tar utsikt. Takterrassen virker veldig fin, og det store fellesrommet er et godt bidrag til et fint naboskap. Vi er også veldig spente på caféen de planlegger. Alt i alt er vi trygge på at livet i Vario blir fint, allsidig og spennende. Vi kommer fra et sted med godt, variert naboskap. Det var viktig å få på det nye stedet også. I tillegg bor datteren vår tvers over veien», avslutter Sait. «Barnebarn noen meter unna er også fint å ha med seg».

    Meld din interesse

    Takk for din interesse! Du hører fra oss snart.