Bjorndalen drone 1 versjon 2

Bjørndalen skal være en bydel grunnlagt på naturlige og klimavennlige prinsipper.

Grønt, behagelig og smart – alt som gjør hverdagen litt enklere og mye bedre - for deg og for miljøet.

  Marketer Bjorndalen Alle 2 ext 4 Finaledit21
  5e81f86a4bdd51cf604e5216 omradet

  Området

  Bjørndalen-området er full av naturressurser og områder som utbygger er tydelig på å bevare, for å gi plassen en helt egen identitet. Her kan det nevnes salamander-forekomst, frosker, åkerholmer, epletrær, bekk, gamle ruiner – disse skal alle være med inn i fremtiden. Her går du rett fra boligen og ut i parken.

  Parken er omgitt av boliger og mennesker - ikke trafikk, noe som vil være en god kvalitet. Samtidig – rett utenfor næringsområdet har du både sykkelekspress og bussforbindelser til dit du måtte ønske å dra.

   5e6b863fd08b12e1208f4dfc i Stock 543471914

   Det skal handle om trivsel og utfoldelse hele døgnet – både inne og ute. For Bjørndalen vil et av de viktigste premissene handler om barn. For der barn trives, trives også foreldrene. Det er planlagt en barnehage hvor barn fra 2-6 år kan boltre seg i fantastiske omgivelser. Og med kapasitet på ca. 80 barn vil dette være et supert tilbud for mange.

   Selve barnehagen vil få en sentral beliggenhet i Bjørndalen, omgitt av en park som vil være et eldorado for både unge og voksne. Selv om barnehage er for de yngste, vil det også være lekeområder for barna i skolealder og oppover. Flere lekeplasser, klatrestativ, naturlek er det masse av i Bjørndalen. Mangfold og muligheter kan best oppsummere hva som er både nært og tilgjengelig – alt innenfor store uteområder uten biltrafikk. Nesten litt som at barna selv har fått bestemme.

    Uteområde i Bydel Bjørndalen

    5e5cffcc899f4366a04c2aa5 bilde2

    Skanska - den grønne boligutvikleren

    Skanska er en av Norges største boligutviklere, og skal være ledende på grønne løsninger. Vi er levende opptatt av å skape gode bomiljøer hvor mennesker trives –år etter år. For det er gode nabolag alle ønsker seg! Vår erfaring bruker vi for at du som beboer kjenner deg ivaretatt gjennom hele prosessen, at løsningene som er valgt holder høy kvalitet og at løsningene både er innovative og gjennomprøvde. Det er selve kjernen av hva Skanska skal være. Bydel Bjørndalen er vårt signaturprosjekt i Kristiansand, og vi legger vår stolthet i å gjøre det så bra vi bare kan. Da kan du som beboer glede deg til mange år med en levende bydel som gror.

    BREEAM - miljøsertifisering av bygg

    Vi bryr oss om mennesker og miljøet rundt oss, og er en pådriver for grønne løsninger som prioriterer helse, miljø og livskvalitet i alt vi gjør. For Skanska innebærer bærekraft at vi skal møte dagens og morgendagens behov samtidig som vi opptrer ansvarlig overfor kommende generasjoner. For deg som beboer i Bydel Bjørndalen skal du vite at vi ivaretar de høyeste krav til bærekraft når vi bygger – i valg av materialer, utforming og gjennomføring. BREEAM er verdens ledende sertifiseringsordning for bærekrafts-vurdering av bygninger, og både Bjørndalen Allé og Bjørndalen Hage er BREEAM-sertifisert – som de første boligprosjekter i Kristiansand. Verdien av et BREEAM-sertifisert er bedre kvalitet og høyere ytelse i hele byggemiljøets livssyklus, fra nybygging til bruk og oppussing.